We spelen een spel vanavond! Hoe vaak heb je die slagzin al gehoord op televisie? En hoe vaak heb je die al toegepast thuis met je vrienden en/of gezin? Ongetwijfeld al vaak genoeg. Je hebt zin in iets nieuws, in iets anders. Waarom denk je niet eens aan een namiddagje of avondje op café? Velen associëren het onterecht met dronken mannen, gevechten en allerlei negatieve gedachten. Maar dit is alles behalve terecht: cafés staan gekend voor hun gezelligheid, voor hun hoge amusementswaarde en voor... caféspelletjes!

Kaartspellen, sjoelen, tafelvoetbal, biljarten, darts, flipperkast, enzoverder... Er is voor iedereen wat wils, voor zowel jong als oud! Heb je kinderen? Geen probleem, ze kunnen zich uren zoet houden met de flipperkast en zijn glinsterende lichtjes. Ga je met je maten? Het dartbord wacht vol ongeduld op je en de poppetjes van het tafelvoetbal houden zich alvast paraat. Ben je op zoek naar een rustig en gezellig onderonsje? Dan liggen de kaartenboeken al voor je klaar. Er is dus niets dat je weerhoudt om niet eens een bezoekje te brengen aan het plaatselijke café om de hoek, je zal zien: het is vertier en plezier gegarandeerd!

Bovendien hoef je het niet perse bij een spelletje te houden, je kan ook overgaan tot het houden van een weddenschap. Dat is net het fijne aan alle caféspellen: je doet ermee wat je wilt. En wat is er nu fijner dan een klein centje te verdienen terwijl je pret hebt met je vrienden? Twee-in-één-klap, net wat je zoekt!

Caféspellen zijn ook uitermate geschikt voor het oprichten van clubs en het houden van tornooien. Beeld je het in: zondagochtend heerlijk ontbijten met een pistoletje en een verse fruitsap, rustig op het gemakje en dan… tijd voor wat vermaak op café met je makkers: een partijtje vogelpik, een wedstrijdje tafelvoetbal of een dartsduelletje: de concurrentie en de smaak van overwinning zijn net wat je nodig hebt op een saaie zondagmiddag.

De spelletjes zijn ook een welgekomen afwisseling tijdens je werkweek. Werk je ergens in het centrum van je stad of heb je een plaatselijk cafeetje in de omgeving van je werk? Overweeg dan eens een middagje met je collega's te vertoeven in deze bar: je middagpauze krijgt meteen een ander karakter, eentje met pit en de ideale ontspanning. Je zal zien, die laatste loodjes op je werk zullen plots niet meer zo zwaar wegen!